• Головна
  • Бізнес
  • Nestle, Unilever та Danone відмовились виходити з російського ринку

Nestle, Unilever та Danone відмовились виходити з російського ринку

Nestle, Unilever та Danone відмовились виходити з російського ринку

Компанії не інвестуватимуть свій бізнес в Росії, однак відмовились закрити російські заводи

Nestle, одна із найбільших продуктових компаній, відмовилась виходити з російського ринку та продовжує працювати в країні-агресорі.

Прем'єр-міністр України Дмитро Шмигаль поговорив з виконавчим директором Nestle Марком Шнайдером про неетичність роботи в Росії.

"Поговорив з CEO Nestle Марком Шнайдером про неетичність роботи компанії в Росії. На жаль, не знайшов порозуміння. Робочі місця та податки сплачені у бюджет країни-террориста — це фінансування вбивств беззахисних дітей та жінок", - розповів Дмитро Шмигаль.

Раніше представник компанії заявив, що Nestle зупинила постачання в Росію більшо частини своєї продукції, окрім дитячого харчування та корму для домашніх тварин. Також компанія припинила експорт своєї продукції з Росії до сусідніх країн.

Зокрема Nestle належать такі бренди як Nesquik, Світоч, Торчин, Lion, KitKat, Nuts, Aero, Nescafe, Мівіна, Gerber, Friskies, ProPlan та інші.

 

Також Nestle належить найбільший у світі виробник косметики L'Oréal Group. Компанія виробляє продукцію під брендами Vichy, Garnier, Maybelline New York, Lancome. Однак концерн не підтримав російську агресію проти України та закрив усі магазини, призупинив інвестиції у виробництво та рекламу в Росії.

Окрім того, L'Oréal Group перерахував 5 млн євро благодійним організаціям ООН, які надають гуманітарну допомогу Україні.

Йти з російського ринку відмовилась й компанія Unilever. Вона є одним із найбільших виробників харчової продукції та побутової хімії. Таке рішення Unilever прийняло через можливу націоналізацію активів у Росії.

Однак раніше компанія припинила експорт та імпорт своєї продукції з Росії та в Росію. Окрім того, Unilever зупинив інвестиції та рекламні компанії в країні-агресорі.

Зокрема на російських заводах компанії працює близько 3,5 тисячі людей. Свою продукцію Unilever експортував у понад 40 країн світу. В Росії компанія має 4 великих виробничих кластери. Компанія є одним із найбільших платників податків в Росії.

Unilever виробляє продукцію під такими брендами як Lipton, Бесіда, Dove, Rexona, Axe, Domestos та інші

Ще однією компанією, яка продовжує працювати на території країни-агресора, є компанія Danone. Французька корпорація заявила, що не зупинятиме свої виробництва, однак зупинить всі інвестиційні проєкти в Росії.

Раніше корпорація заявила, що пожертувала пів мільйона євро Червоному Хресту на допомогу Україні. Компанія працює під такими брендами Активіа, Растішка, Danone, Простоквашино тощо.

Нагадаємо, Lviv.media розповідало, що низка світових компаній й надалі продовжує працювати на російському ринку. Міністерство закордонних справ просить міжнародні компанії, які продовжують роботу у Росії, вивести звідти свої представництва. Йдеться про такі компанії як Huawei, Bosch, Herbalife, “Ашан”, Metro, Raiffeisen Bank, Pfizer та інші.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності