• Головна
  • Війна
  • СБУ завдала ударів по двох нафтобазах у Смоленській області Росії

СБУ завдала ударів по двох нафтобазах у Смоленській області Росії

В Росії горіли нафтобази, скриншот

На атакованих нафтобазах зберігалося 26 тисяч кубометрів паливно-мастильних матеріалів

Безпілотники Служби безпеки України у ніч на середу, 24 квітня уразили дві нафтобази у Смоленській області Росії. Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на свої джерела в СБУ.

За його інформацією, в ніч на 24 квітня «Роснєфть» недорахувалася двох баз зберігання та перекачування паливно-мастильних матеріалів у населених пунктах Ярцево і Роздорове Смоленської області РФ. На цих базах зберігалось 26 тисяч кубометрів російських паливно-мастильних матеріалів. Після вибухів на об’єктах почалася масштабна пожежа та евакуація персоналу.

Раніше українські спецслужби неодноразово наголошували, що подібні об'єкти, які живлять оборонний комплекс та армію агресора, є законними цілями для України, яка протистоїть РФ у кровопролитній війні. Водночас США не підтримують удари України по російській нафтовій інфраструктурі.

Додамо, що російська влада підтвердила атаку на нафтобази у Смоленській області. Водночас міноборони Росії повідомило про збиття восьми дронів над кількома областями, в тому числі над Смоленською.

Атаки українських безпілотників на російські нафтопереробні заводи і нафтобази посилились з початку року. Тільки у березні дрони атакували такі об'єкти РФ щонайменше 14 разів. Ці удари вивели з ладу частину обладнання НПЗ. Виробництво бензину в Росії впало, а ціни на нього почали зростати.

Згідно з підрахунками агенції Reuters, станом на кінець березня, близько 14% російських нафтопереробних потужностей виведено з ладу через атаки дронів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності