У Львові продовжили програму співфінансування реставрації вікон і дверей

У Львові продовжили програму співфінансування реставрації вікон і дверей

Документ стосується лише будівель, збудованих до Другої світової війни

У Львові продовжили програму співфінансування відновлення вікон та дверей у житлових будинках, розташованих в історичному ареалі Львова, повідомила 28 березня пресслужба ЛМР.

У четвер на пленарному засіданні депутати міськради затвердили відповідну міську програму, яка діятиме до 2029 року. Вона передбачає відновлення вікон і брам в будинках Львова, збудованих до Другої світової війни.

При цьому частки співфінансування та умови участі у програмі для мешканців залишаються такими ж, як і в минулій програмі, ухваленій 2018 року. Фінансування здійснюватиметься за принципом: 70% вартості робіт з відновлення брам оплачує Львівська міська рада через координатора – ЛКП «Бюро спадщини», а 30% – мешканці. При реставрації вікон співфінансування здійснюється у співвідношенні 60% на 40% відповідно. А в разі заміни металопластикових вікон на дерев’яні  частки співфінансування становлять 50% на 50%.

Нагадаємо, у Львові діє також спеціальна програма співфінансування ремонту аварійних балконів, за якою мешканець має оплатити 20% від вартості робіт, а 80% профінансує місто. Для участі у цій Програмі потрібно подати заявку у районну адміністрацію або у департамент житлового господарства та інфраструктури чи в ЦНАП.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності