У Музеї народної архітектури та побуту у Львові реставрують школу ХІХ століття

У Музеї народної архітектури та побуту у Львові реставрують школу ХІХ століття

У скансені сподіваються, що до Великодня музейний об’єкт знову запрацює

У Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького розпочали реставрацію школи зі села Бусовисько. Про це йдеться у повідомленні на сторінці скансена у Facebook від 20 лютого.

Приміщення школи потребувало поточного ремонту, тож у ній вже замінили підлогу і зняли старий шар вапна у “вчительській вітальні”. Також майстри побілять стіни у навчальному класі та шкільному коридорі.

На час ремонтних робіт школа з Бусовиська, яка є одним з центральних музейних об’єктів, буде закритою для огляду. “Поки у школі реставраційні “канікули” і вона зачинена для відвідувачів, але вже до Великодня ми знову відкриємо для відвідувачів оновлений об’єкт”, — зазначається в дописі.

Школа у селі Бусовисько збудована за типовим планом галицьких шкіл у 1880 році. Вчитель мешкав у приміщенні школи, у його розпорядженні були вітальня, спальня, кухня і комора. На уроках вчили рахунки, польську і українську мови, закон Божий, опановували базові знання з географії, історії і фізики. Біля школи був город, який використовували для того, щоб навчати дітей веденню господарства та “гімнастичне боїще” для дитячих забав.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності