Львівський історичний музей відсвяткує своє 130-річчя

Львівський історичний музей відсвяткує своє 130-річчя

Це один з найстаріших і найбагатших музеїв України

У четвер, 12 жовтня, відбудуться урочистості з нагоди 130-річчя Львівського історичного музею, інформує Львівська обласна рада.

Як повідомив директор закладу Роман Чмелик, святкування розпочнуться з урочистої академії о 12.00 годині. Через дві години після цього відкриється виставка “Автограф Музею”, а завершиться святкування дружнім спілкуванням в Італійському подвір'ї кам'яниці Корнякта, яке розпочнеться о 15.00.

Львівський історичний музей – один з найстаріших і найбагатших музеїв України. Заснований у 1893 році як Історичний музей міста Львова. У 1940 році Історичний музей міста Львова та Національний музей імені короля Яна ІІI, який заснували 1908 р., об’єднали в одну установу – Львівський історичний музей. До його фондів увійшли також окремі колекції розформованих львівських музеїв, зокрема, Музею імені князів Любомирських, Музею Наукового Товариства імені Шевченка, Музею Ставропігійського інституту.

Збірки музею налічують понад 370 тис. музейних предметів. Окремі пам’ятки є раритетами світового значення – рукописні і стародруковані книги ХІІ-ХVІІ ст., найдавніші графічні види Львова ХVІІ-ХVІІІ ст., зброя, меблі, фотосвітлини, печатки, філателія, бони, старовинні ордени багатьох країн Європи і Азії та ін.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності