Львівський музей історії релігії презентував голограми найстаріших церков Дрогобиччини 

Львівський музей історії релігії презентував голограми найстаріших церков Дрогобиччини

Гроші з проданих квитків використають на закупівлю дронів

У Львівському музеї історії релігії в понеділок, 15 січня, відкрили виставку голографічних моделей найстаріших храмів Дрогобицького району. Про це повідомили у пресцентрі Львівської ОВА. На виставці можна оглянути 3D моделі десяти давніх дерев’яних церков. Цифрові експонати оснащені інформаційними табличками з описом, позначкою на мапі та QR-кодом, який дозволяє перейти на інформаційний ресурс, де міститься більше інформації про кожен об’єкт.  

Це спільний благодійний проєкт Львівського музею історії релігії, спа-готелю «Респект Карпати» і благодійного фонду «Допомога і турбота». Він спрямований на збереження та популяризацію сакральної архітектури регіону, а крім того, на збір коштів для допомоги ЗСУ. Ціль — один мільйон гривень. За словами наукової співробітниці музею Олени Малюги, виручені від продажу квитків гроші спрямують на закупівлю дронів. 

Раніше у рамках проєкту дослідники провели фотограмметрію десяти дерев’яних церков Дрогобицького району. Оглянути 3D моделі храмів можна також на сайті готелю. 

Представлені на виставці дерев’яні церкви були збудовані у XVI-XVII століттях. Найдавніший — Храм Успіння Пресвятої Богородиці у Меденичах — збудований у 1644 рік.  

Шоу голограм в Львівському музеї історії релігії триватиме до Великодня, 5 травня 2024 р. Вхід відкритий щодня з 15 до 18 години.  

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності