У Львові оцифрували пам'ятки історичного музею

У Львові оцифрували пам'ятки історичного музею

Експозиції готові до віртуальних турів.

Тепер у Львівський історичний музей можна ходити віртуально.Достатньо завантажити мобільний застосунок, виконати декілька простих дій ー і зображення оживають.

«Імерсивна платформа «Музей у 3D» ー так називається інноваційний проєкт медіаплатформи SKEIRON. Ідею втілювали разом з працівниками Львівського історичного музею та за підтримки Українського культурного фонду.

За півроку команді вдалося оцифрувати у 3D-форматі 64 пам’ятки музею ー тепер їх можна вільно переглядати на платформі «Музей у 3D» на ресурсі sketchfab.

Тепер, завантаживши мобільний застосунок «Музей у 3D», віртуальним відвідувачам достатньо обрати відповідний комплект листівок та навести на нього камеру смартфону ーзображення «оживе», а паралельно аудіогід оповідатиме історію експоната.

Команда проєкту розробила 7 комплектів 3D-поштівок з Кам’яниці Корнякта, Музею-Арсеналу, Палаццо Бандінеллі, Музею визвольної боротьби України, Музею історії Львова, Музею історії України, Музею історії науки і техніки, Музею «Літературний Львів поч. ХХ ст». та Меморіальних музеїв Романа Шухевича і Євгена Коновальця.

Ще цікавішими є 3D-тури з віртуальною експозицією з ресурсу Matterport. У карантинні часи тепер достатньо зробити декілька кліків мишкою ーі ось віртуальна подорож вже у русі. Проте розробники ідеї вважають, що проєкт не відверне людей від відвідин музею наживо, а навпаки ー у новому форматі дасть змогу залучити ще більше зацікавлених.

Кошторис проєкту ー близько двох мільйонів гривень. Розробники кажуть: планують у перспективі розширювати проєкт на інші міста та музеї.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності