У Львові ще три пам'ятки культурної спадщини отримають власні 3D-моделі

У Львові ще три пам'ятки культурної спадщини отримають власні 3D-моделі

У Львові оцифрують комплекс Вірменської катедри, Преображенську церкву, храм Іона Золотоустого та дерев’яну церкву Пресвятої Трійці, що на Сихові. Про це повідомляють у Львівській міській раді.

"3D-сканування – дуже потрібна річ. Його треба мати на випадок збройного конфлікту й руйнування. Адже це документація, за якою потім можна відтворити пам’ятку. Це також добрий інструмент для реставраційних робіт. Ми можемо базуватися на ньому при виготовленні проєктно-кошторисний документації. Раніше таке 3D-сканування виконувалось під час проєктування замість традиційних обмірів, а зараз робимо на найважливіших пам’ятках", - зазначила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

3D-моделі об'єктів створять за фінансового сприяння фундації "ALIPH". Також у місті відреставрують унікальні вітражі у храмі Івана Золотоустого та в житловому будинку на вул. Кн. Романа, 34 та оцифрують архів давніх проєктів.

Окрім того, під час другого етапу співпраці з фундацією планують оцифрувати ще 10 об’єктів культурної спадщини. Зокрема, Костел кармелітів босих, віллу Юзефи Франц, палаци Сосновського та Сєменських-Левицьких та ін.

Нагадаємо, у львівському Центрі архітектури, дизайну та урбаністики “Порохова вежа” відкрився виставковий проєкт “Музи не мовчать”. У ньому понад пів сотні авторів з усієї України представляють мистецтво, яке з’явилось під час війни.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності