• Головна
  • Світ
  • Словаки зібрали майже 4 млн євро на боєприпаси для української армії

Словаки зібрали майже 4 млн євро на боєприпаси для української армії

Словаки зібрали майже 4 млн євро на боєприпаси для української армії

Гроші вдалося зібрати всього за 12 днів

У Словаччині громадські активісти за 12 днів зібрали понад 3,8 млн євро на закупівлю боєприпасів для Збройних Сил України. До благодійної ініціативи долучилися понад 60 тисяч словацьких громадян, йдеться на сайті благодійного збору Munícia pre Ukrajinu.

Ініціативу започаткували на противагу проросійському урядові

15 квітня, після того, як уряд Словаччини відмовився долучитися до чеської ініціативи з закупівлі боєприпасів для України, громадські активісти започаткували благодійний збір грошей серед громадян. Початковою метою збору були 250 тис. євро, які словаки планували передати на потреби українських військових. За 12 днів збору активістам вдалося зібрати 3 млн 881 тис. євро.

“Ми відмовляємося миритися з відмовою у допомозі зруйнованому війною сусідові. Давайте покажемо, що не тільки вони це вирішують. Ми переконані, що позиція уряду не відображає позицію більшості громадян. Ми впевнені, що ми, жителі Словаччини, хочемо і можемо допомогти", — йдеться у зверненні організаторів збору.

Ініціаторами збору виступили громадські активісти та волонтерські організації, зокрема ОЗ "Мир Україні" та ініціатива ALL4UKRAINE. Партнером акції є фандрейзингова платформа Donio.sk.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності