• Головна
  • Світ
  • Словаччина не блокуватиме 50 млрд євро допомоги Україні та підтримає її вступ до ЄС

Словаччина не блокуватиме 50 млрд євро допомоги Україні та підтримає її вступ до ЄС

Фото: Денис Шмигаль

За підсумками зустрічі 24 січня прем’єр-міністри Словаччини та України підписали спільну заяву

Словаччина не блокуватиме 50 млрд євро допомоги Україні від Європейського Союзу, про що раніше заявляв прем’єр-міністр країни Роберт Фіцо, а також підтримуватиме вступ України до ЄС та Формулу миру президента Володимира Зеленського. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, у середу, 24 січня.

16 січня після зустрічі з угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном Роберт Фіцо заявляв, що підтримує ідею боротьби Орбана проти змін у бюджеті ЄС. Зокрема йшлося про виділення Україні 50 млрд євро допомоги: “Якщо хтось думає, що ми вкладемо 50 мільярдів, надішлемо сотні нових одиниць зброї та щось вирішимо, то ми нічого не вирішимо. Ми просто гарантуємо загибель ще 200 тисяч загиблих людей, які перебувають там", — сказав Фіцо.

Однак під час зустрічі 24 січня прем'єр-міністри України та Словаччини підписали спільну заяву, яка, за словами Дениса Шмигаля, посилить “двосторонні відносини на основі взаємної довіри та поваги”. Крім того, після зустрічі Шмигаль заявив, що словацький уряд не перешкоджатиме Україні у купівлі зброї та техніки у словацьких підприємців.

“Уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу. Будемо співпрацювати у питанні поставок з боку словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів. Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні 50 млрд євро з боку Європейського Союзу”, — написав Шмигаль.

Також прем’єр України зазначив, що підписанням спільної заяви Словаччина висловила підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського. До цього, країна зобов’язується брати участь у відновленні та розмінуванні України та підтримати її європейську інтеграцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності