• Головна
  • Україна
  • Запустили трансляцію параду в Москві: росіяни атакували українські телеканали

Запустили трансляцію параду в Москві: росіяни атакували українські телеканали

Росіяни транслювали парад з Москви на українських телеканалах

Хакерську атаку росіян зафіксували на супутникові етери Інтеру, а також ICTV, СТБ, Нового каналу та інших телеканалів медіакомпанії StarLightMedia

Російські хакери атакували низку українських телеканалів і запустили трансляцію параду до 9 травня в Москві. Про це повідомили у четвер, 9 травня, у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Росіяни намагались транслювати свій військовий парад

Численні відео з порушенням роботи телеканалів, а саме трансляцією параду в Москві, поширили у соцмережах українці. Як йдеться в повідомленні Центру стратегічних комунікацій, росіяни зламали супутниковий етер «Інтеру» та каналів медіакомпанії StarLightMedia. “Над відбиттям ворожої хакерської атаки працювали фахівці, провайдери перейшли на IPTV сигнал,” — йдеться в повідомленні.

Як повідомило видання Детектор медіа, вже об 11:30 сигнал телеканалів вдалося відновити. За словами члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення Максима Онопрієнка, канали оперативно запустили протокол безпеки, щоб вимкнути сигнал:

Провайдери перейшли на інший спосіб отримання сигналу. Але відбулось кількахвилинне втручання в ефіри, під час якого транслювався Парад побєди з Московії. Канали повернулись до своїх сіток мовлення,” — зазначив Онопрієнко.

Нагадаємо, росіяни вже здійснювали подібну хакерську атаку на українське телебачення. Тоді вони втрутились у мовлення 39 телеканалів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності