• Головна
  • Україна
  • Телеканал «Рада» продовжує платити мільйони компанії, пов’язаній з ексзаступником голови ОП Кирилом Тимошенком

Телеканал «Рада» продовжує платити мільйони компанії, пов’язаній з ексзаступником голови ОП Кирилом Тимошенком

Телеканал «Рада» й надалі не буде висвітлювати діяльність парламенту, фото «Детектора медіа»

Компанія «Кінокіт» на початку цього року виграла тендер від телеканалу «Рада» на 105 млн грн

Парламентський телеканал «Рада» продовжує платити мільйони гривень компанії «Кінокіт», пов’язаній з ексзаступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком, за виробництво телевізійної продукції. Згідно з останнім тендером, хвилина матеріалу, який «Кінокіт» робить для «Ради», коштує 1692 гривні, усього телеканал замовив у цієї компанії аудіовізуальної продукції загальною тривалістю 62 тисячі хвилин, повідомив народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк ввечері в неділю, 14 січня.

За його словами, на початку цього року телеканал «Рада» оголосив тендер на створення (виробництво) аудіовізуальних творів (телевізійних програм) для забезпечення цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом» і одразу знайшов переможця. За словами Железняка, тендер на суму 105 млн грн без конкурсу виграла компанія «Кінокіт», яка неодноразово фігурувала в журналістських розслідуваннях. Таким чином, «Кінокіт» отримає дві третіх від усього бюджету цього парламентського телеканалу, уточнив нардеп.

Як зазначає «Детектор медіа», в ефірі парламентського каналу не передбачаються прямі трансляції засідань парламенту та програми, які висвітлюють роботу Верховної Ради.

Железняк додав, що контракт між телеканалом «Рада», який підпорядкований Верховній Раді, й компанією «Кінокіт» підписали 2 січня. Він передбачає, що «Кінокіт» виготовить для «Ради» аудіовізуальних творів загальною тривалістю 62 тисячі хвилин. За кожну хвилину парламентський телеканал заплатить приватній компанії 1692 гривні.

У понеділок, 15 січня, Железняк уточнив, що з початку повномасштабного вторгнення телеканал «Рада» заплатив компанії «Кінокіт» 273,5 млн грн. Перші контракти телеканал і «Кінокіт» уклали ще 23 лютого 2022 року, в той час, як Верховна Рада готувала введення надзвичайного стану й екстрено голосувала за перерозподіл грошей на армію. Цей контракт «Рада» і «Кінокіт» уклали на суму 40 млн грн.

Попри те, що в січні 2023 року Кирила Тимошенка звільнили з посади заступника голови Офісу президента, компанія «Кінокіт», яку з ним пов’язують, після тривалої затримки продовжила отримувати гроші від телеканалу «Рада» траншами по 7-10 млн грн.

Зазначимо, що в жовтні 2022 року журналісти з Bihus.info випустили розслідування, в якому знайшли зв’язки колишніх та чинних власників компанії «Кінокіт» з Кирилом Тимошенком, який на той момент обіймав посаду заступника голови Офісу президента. Співвласниками компанії «Кінокіт» є колишній генпродюсер «1+1» Володимир Оселедчик та акторка з Одеси Юлія Дроздова. Обоє пов'язані з Українською кіношколою, яку заснувала дружина Кирила Тимошенка — Альона Тимошенко (Оселедчик є лектором, а Дроздова там навчалась). 25 січня 2023 року Кирило Тимошенко звільнився з посади заступника керівника Офісу Президента.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності