• Головна
  • Україна
  • СБУ викрила масштабну корупційну схему в ДСНС на Тернопільщині

СБУ викрила масштабну корупційну схему в ДСНС на Тернопільщині

СБУ провела 19 обшуків у працівників ДСНС Тернопільщини, фото СБУ

На причетність до вимагання відкатів перевіряють більш ніж десятьох посадовців ГУ ДСНС у Тернопільській області

Служба безпеки України ліквідувала корупційну схему у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Тернопільській області, яка, за словами правоохоронців, ставила під загрозу безпеку об’єктів критичної інфраструктури в регіоні.

Як повідомила в середу, 3 січня, пресслужба управління СБУ в Тернопільській області, на причетність до протиправної діяльності правоохоронці перевіряють понад 10 посадовців ДСНС. За даними СБУ, вони одержували до 20% «відкату» з кожного договору на протипожежне обслуговування підприємств.

Як пояснили правоохоронці, для того, щоб схема працювала, працівники ДСНС зареєстрували на свого родича три приватних підприємства, які виконують роботи протипожежного призначення. Потім, використовуючи службові повноваження, посадовці змушували керівників приватних та державних підприємств, установ та організацій укладати договори на одержання відповідних послуг виключно з підконтрольними їм фірмами. За це, як стверджує СБУ, учасники схеми регулярно одержували від представників згаданих фірм «свій відсоток».

Під час 19 обшуків правоохоронці виявили:

  • документацію та чорнові записи з доказами незаконної діяльності;
  • банківські картки, на які переказували «відкати»;
  • близько 250 тис. грн, ймовірно одержаних злочинним шляхом.

Наразі одному з учасників — головному інспектору відділу запобігання надзвичайним ситуаціям повідомлено про підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). У прокуратурі Тернопільщини уточнили, що він отримав 33 тис. грн «відкату» трьома траншами. Гроші надходили на картку дружини інспектора. Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру й іншим причетним.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності