• Головна
  • Україна
  • Телеканал «Рада» заплатив 120 млн грн компанії, пов'язаній із заступником глави ОП Тимошенком, — ЗМІ

Телеканал «Рада» заплатив 120 млн грн компанії, пов'язаній із заступником глави ОП Тимошенком, — ЗМІ

Телеканал «Рада» заплатив 120 млн грн компанії, пов'язаній із заступником глави ОП Тимошенком, — ЗМІ

Обсяг замовлення складає 1 250 годин — 1 599 грн за хвилину

Телеканал «Рада» 29 грудня 2022 року без тендеру уклав угоду з компанією «Кінокіт» на виробництво програм для телемарафону на суму 120 млн грн. Втім ця компанія пов'язана із заступником керівника Офісу Президента Кирилом Тимошенком.

Про це у четвер, 12 січня, повідомляє видання «Наші Гроші».

За даними журналістів, цього року канал «Рада» замовив послуги з «розробки творчої концепції та часткового технологічного циклу виробництва програм для телемарафону». Зокрема, йдеться про програми під робочими назвами «Новини», «Спеціальні репортажі», «Репортажі мережі корпунктів», «Лайв», «Виїзні студії», «Розмовні студії» та «Документальні проєкти». Обсяг замовлення складає 1 250 годин — 1 599 грн за хвилину. За словами замовника, фірма виграла художній конкурс, а на сайті Верховній Раді зазначено, що «Кінокіт» виграв конкурси за програмами, проте уточнення про те, чи конкуренти були, немає.

Видання нагадало, що у жовтні минулого року «Кінокіт» отримав від «Центру захисту інформаційного простору України» Міністерства культури та інформаційної політики найбільші підряди з виробництва програм для телемарафону вартістю 24 млн гривень.

Наголошується, що «Кінокіт» пов'язаний із Кирилом Тимошенком — у жовтні 2020 року співвласником компанії став ексгенпродюсер каналу «1+1» Володимир Оселедчик, який також є лектором Української кіношколи, заснованої дружиною заступника голови ОП Альоною Тимошенко. А у грудні 2021 року власницею компанії стала акторка, яка навчалася в Українській кіношколі, — Юлія Дроздова.

Також у матеріалі йдеться, що директор компанії «Кінокіт» Самойленко перебував у РФ, а з другої половини 2019 року працював на каналі «112 Україна» екснардепа та кума Путіна — Віктора Медведчука. Крім цього, колишній керівник інформагентства «112» і співробітник телеканалу Владислав Матяш брав участь у проєктах Кирила Тимошенка GoodMedia, а зараз обіймає посаду «медіаексперта каналу «Рада».

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко нещодавно потрапив у скандал, адже під час воєнного стану роз’їжджає на автомобілі Porsche Taycan 2021 року вартістю 100 тисяч доларів. Втім, він зазначає, що користувався цим авто 3-4 рази.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності