• Головна
  • Новини Львова
  • Російськомовних дітей «знищуємо», а котиків лупцюємо: чому українці цькують Ірину Фаріон

Російськомовних дітей «знищуємо», а котиків лупцюємо: чому українці цькують Ірину Фаріон

Ірина Фаріон

На думку мовознавиці, найкращим методом переходу російськомовних українців до рідної мови є застосування сили та жорстке ставлення

Відома мовознавиця Ірина Фаріон розповіла про свого онука, який у дитячому садочку бійками навчає російськомовних дітей говорити українською. На цьому вона не зупинилася і продемонструвати свої методи виховання ще й на власному котові під час прямого ефіру.

LVIV.MEDIA розібралось, чому виник скандал навколо відомої Ірини Фаріон.

Що ж сталося

Нещодавно на YouTube-каналі Ірини Фаріон з’явилося її підсумкове інтерв’ю 2022 року, де вона розповіла про «авторські уроки» українізації. За її словами, найкращим методом заохочення російськомовних українців переходити на рідну мову у спілкуванні є застосування сили та жорстке ставлення до них.

«Чому мій Дмитрик, внук, якому 3,5 роки, заходячи в дитячий садок, бачить перед собою якогось Грішу, який до нього каже «прівєт». І мій онук мусить його вчити з допомогою свого маленького кулачка української мови. Тому що дитина приходить знервована до хати й каже: «Бабусю, в садочку є москаль!» А бабуся каже, що москаля треба «знищувати». І Дмитрик знищує москаля, він йому ставить щелепу, правильний прононс»

Ірина Фаріон Ірина Фаріон

Також вона висловилася щодо громадян, які приїжджають до Львова зі сходу та півдня України. Ірина Фаріон назвала російськомовних дітей «москворотими чадами», які в дитячому садочку мусять говорити лише державною мовою. За її словами, перебуваючи в оточенні російськовних малят, інші ж в цей час набираються від них «бліх московського язика». Якщо ж хтось проти або їм просто важко одразу це робити, тоді «сідайте на танк з буквою «Z» зі своїм виплодком і гебаніть звідси».

Однак на цьому її агресивні методи виховання не закінчилися. Під час прямого ефіру на своєму каналі колишня народна депутатка продемонструвала, як виховує своїх домашніх улюбленців. Жінка, почувши нав’язливе нявчання кошеняти, дуже розлютилася та відшмагала його. При цьому Фаріон мала суворий вигляд, і її нітрохи не спантеличило те, що все це відбувалося під час живої трансляції. Відеозапис цього ефіру розповсюдив радник голови МВС Антон Геращенко у своєму каналі в Telegram.

Реакція суспільства

Після цього до колишньої депутатки звернувся воїн ЗСУ та попросив менше ображати російськомовних, які зі зброєю в руках захищають Україну від окупанта.

Користувачі соцмереж вибухнули гнівними коментарями у Telegram-каналі Ірини Фаріон. Таких послань налічується вже близько 12 тисяч. Підписники переконані, що їй варто відмовитися від радянських методів вихованням та заохочувати громадян України розмовляти рідною мовою більш лояльними методами.

Реакція мовознавиці не забарилася. Вона не бачить нічого негативного у власних вчинках та переконана, що злісні відгуки залишають прихильники експрезидента Петра Порошенка, діяльність якого вона публічно засуджує.

Нагадаємо, Ірина Фаріон перемогла у суді над каналом ЗІК, в ефірі якого повідомили про її стосунок до Комуністичної партії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності