АМКУ розслідує змову у тендері на охорону кладовищ Львова

Личаківське кладовище у Львові

Антимонопольний комітет підозрює дві фірми у порушенні економічної конкуренції

Антимонопольний комітет України розглядає справу про можливу змову між двома компаніями — ТОВ "Кодекс Безпеки" та ТОВ "Гас Груп" — під час участі в тендері на охоронні послуги кладовищ Львова. Про це 7 травня повідомили у Антимонопольному комітеті.

За результатами розслідування АМКУ підготував подання з попередніми висновками, згідно з якими адміністративній колегії Антимонопольного комітету пропонують визнати дії цих фірм узгодженими та антиконкурентними, що вплинуло на результати торгів.

Деталі тендеру на охорону цвинтарів

Тендер, щодо якого триває розслідування, відбувся ще у травні 2021 року, його замовником було Львівське комунальне підприємство "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг", яке шукало компанію для охорони територій кладовищ м.Львова. У тендері взяли участь дві компанії ТОВ "Гас Груп" та ТОВ "Кодекс Безпеки", яке і стало переможцем запропонувавши суму майже на 10 тис. грн меншу від конкурента. Зазначимо, ТОВ "Гас Груп" запропонувало 1 млн 985 тис. 500 грн, натомість ТОВ "Кодекс Безпеки" перемогло із ставкою — 1 млн 975 тис. 590 грн.

За даними аналітичної системи YouControl ТОВ "Кодекс Безпеки" створене у Львові 8 років тому. Компанія надає охоронні послуги. Її власником є Григорій Ніколайчук. А ТОВ "Гас Груп" заснували також у Львові 6 років тому, головна діяльність компанії — різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю, одна серед інших КВЕДів також є надання охоронних послуг. Власниками фірми є Аркадій Звєрєв, Тетяна Лукашенко та Роксолана Глушак.

ТОВ "Кодекс Безпеки" та ТОВ "Гас Груп" мають право надати свої зауваження, пропозиції чи заперечення. Засідання адмінколегії Західного міжобласного територіального відділення відбудеться 16 травня. У разі визнання компаній винними, їм може загрожувати штраф.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності