АМКУ почав перевірку законності нарахувань від “Львівтеплоенерго”

Львівська ТЕЦ-1

Підприємство нарахувало мешканця сплату за теплопостачання, яке не здійснювали

Антимонопольний комітет почав розгляд справи щодо зловживання ЛКП “Львівтеплоенерго” монопольним становищем. Комунальне підприємство нарахувало мешканцям будинку платіжку за послуги з постачання теплової енергії, які фактично не надавались. Про це 2 квітня повідомили у Антимонопольному комітеті.

На “Львівтеплоенерго” поскаржились мешканці будинку

До АМКУ звернулись мешканці будинку із скаргою на дії теплопостачального підприємства. Про який саме будинок йдеться, у повідомленні комітету не вказано. За попередніми висновками антимонопольного комітету, “Львівтеплоенерго” із 26.09.2019 нарахувало необґрунтований розмір умовно-постійної складової тарифу  за постачання тепла. А із 01 жовтня 2022 року нараховувало мешканцям будинку плату за послуги з постачання тепла, які фактично не надавались. Такі дії адміністративна комісія АМКУ попередньо кваліфікувала як зловживання “Львівтеплоенерго” своїм монопольним становищем на ринку постачання тепла у Львові, відтак пропонує накласти на тепловиків штраф.

Відповідно до закону “Про захист економічної конкуренції” штраф за зловживання монопольним становищем може складати до 10% від річного доходу підприємства-порушника. Також АМКУ може зобов’язати львівських постачальників тепла припинити порушення законодавства та усунути його наслідки.

При цьому АМКУ наголосив, що “Львівтеплоенерго” має право надати свої міркування, пропозиції або заперечення. Розгляд справи про зловживання монопольним становищем призначили на 11 квітня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності