АМКУ оштрафував львівське підприємство за змову під час закупівлі сорочок для Поліції охорони

АМКУ оштрафував львівське підприємство за змову під час закупівлі сорочок для Поліції охорони

Постачальник одягу сплатить 68 тис. грн штрафу

Антимонопольний комітет України викрив змову між двома компаніями під час закупівлі одягу для Управління поліції охорони у Львівській області. ТОВ “МВВ ПРОМ” та ТОВ “ОЛТЕКС” узгоджували свої дії, щоб уникнути конкуренції та отримати тендер на суму понад 323 тис. грн. Після розслідування одне з підприємств оштрафували на 68 тис. грн, повідомила пресслужба Західного міжобласного територіального відділення АМКУ.

Використовували спільну IP-адресу

За даними АМКУ, ТОВ “МВВ ПРОМ" та ТОВ “ОЛТЕКС” узгодили свою поведінку під час закупівлі одягу для Управління поліції охорони у Львівській області. Одне з підприємств подало пропозицію, яка не відповідала вимогам тендерної документації, та встановило неконкурентні ціни. Крім того, в АМКУ виявили господарських відносин між двома товариствами. Компанії відкривали та закривали рахунки в Державному казначействі України в один день та використовували спільну IP-адресу.

Врахувавши ці та інші докази, Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення визнала дії ТОВ “МВВ ПРОМ” і ТОВ “ОЛТЕКС” порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Відтак ТОВ “ОЛТЕКС” зобов’язали сплатити штраф у розмірі 68 тис. грн. Компанію-спільника — ТОВ “МВВ ПРОМ”, — не оштрафували лише через те, що у лютому 2024 року вона припинила існувати.

Нагадаємо, на початку квітня Антимонопольний комітет почав розгляд справи щодо зловживання ЛКП “Львівтеплоенерго” монопольним становищем. Комунальне підприємство нарахувало мешканцям будинку платіжку за послуги з постачання теплової енергії, які фактично не надавались. Також АМКУ викрив змову між двома учасниками тендеру на влаштування димного захисту в приміщенні концертного залу Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, що на Погулянці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності