АМКУ викрив змову під час закупівлі димного захисту для дитячого центру на Погулянці

Центр творчості дітей та юнацтва Галичини.

Вартість тендеру склала 1,5 млн грн

Антимонопольний комітет України викрив змову між двома учасниками тендеру на влаштування димного захисту в приміщенні концертного залу Центру творчості дітей та юнацтва Галичини. Про це Західне МТВ АМКУ повідомив у п’ятницю 29 березня. Антимонопольники оштрафували приватні підприємства на 34 тисячі гривень кожне.

Підприємства змовилися ще 2020 року

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення АМКУ виявила, що два приватні підприємства — “Флоріан” та “Пожтехбезпека Львів” — узгоджували свої дії під час торгів на суму понад 1,5 млн грн. Йдеться про тендер, проведений ЦТДЮГ у серпні 2020 року. У ньому взяли участь лише два підприємства. Після розкриття тендерних пропозицій переможцем торгів було визнано "ПП “Флоріан”, яке запропонувало ціну 1,5 млн грн. Це лише на 250 гривень менше, ніж пропозиція “конкурента”.

Відділення довело, що “Флоріан” та “Пожтехбезпека Львів” під час підготовки та участі у торгах узгоджували свою поведінку, що врешті призвело до спотворення результатів закупівель. За це обидва підприємства-порушники оштрафували на 34 000 грн кожного.

За даними системи Youcontrol, власницею приватного підприємства “Флоріан” є Софія Левкович, ПП “Пожтехбезпека Львів” було засноване мешканцем Сум Юрієм Лисаком, який зараз мешкає у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності