Антимонопольний комітет блокує продаж lifecell французькій компанії

lifecell, ілюстративне фото

АМКУ знайшов заборони для отримання французами контролю над активами lifecell

Антимонопольний комітет України заблокував продаж українського мобільного оператора lifecell і в четвер, 7 березня, почав розгляд справ про концентрацію у вигляді набуття французькою компанією DVL Telecom контролю над українськими компаніями «Лайфселл» (мобільний оператор lifecell), «Глобал Білгі» (кол-центр, який обслуговує абонентів оператора) та «Укртауер» (компанії, яка володіє базовими станціями lifecell).

Минулого тижня АМКУ розглянув заяви DVL Telecom про набуття контролю над активами оператора, але за двома компаніями — «Лайфселл» і «Укртауер» — виявив підстави для заборони концентрації. Які саме ці підстави, комітет у своєму повідомленні не уточнив.

Також виникла необхідність перевірки відносин контролю групи lifecell та її материнської структури Turkcell з особою, до якої застосовано персональні спеціальні економічні та інші санкції Ради національної безпеки і оборони. Йдеться про росіянина Михайла Фрідмана: його компанія має у своєму розпорядженні 19,8% акцій турецької Turkcell — материнської компанії lifecell. Раніше український суд арештував частку Фрідмана.

«З огляду на викладене, комітетом розпочато розгляд справ стосовно концентрації у вигляді набуття компанією DVL Telecom контролю над товариствами з обмеженою відповідальністю “Лайфселл”, “Глобал Білгі” та “Укртауер”. Одночасно з початком розгляду вказаних справ про концентрації комітетом розпочато розгляд справи про узгоджені дії, які безпосередньо пов’язані зі здійсненням цих концентрацій», — повідомив АМКУ.

Продаж lifecell французам: що відомо

Турецька компанія Turkcell оголосила про продаж свого українського бізнесу, зокрема lifecell, наприкінці 2023 року. Український бізнес погодилася купити французька компанія NJJ Capital. Після продажу lifecell мав увійти до пов’язаної з NJJ Capital компанії DVL Telecom. Власником французької інвесткомпанії є мільярдер Ксав’єр Ньєль. Він сказав, що заплатить за lifecell 500 млн доларів.

Також зазначимо, що 7 березня DVL Telecom отримала дозвіл АМКУ на придбання компанії «Датагруп-Воля».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності