• Головна
  • Україна
  • Французька інвестиційна компанія купує українського мобільного оператора lifecell

Французька інвестиційна компанія купує українського мобільного оператора lifecell

Французька інвестиційна компанія купує українського мобільного оператора lifecell

Материнська компанія lifecell поки не повідомила про причини продажу та суму угоди

Турецька компанія Turkcell вирішила продати українського мобільного оператора lifecell французькій інвестиційній компанії. Про причини продажу та суму угоди поки не повідомляють, розповіли у Forbes Ukraine у неділю, 31 грудня.

Турецька компанія Turkcell, яка володіла 100% lifecell, вирішила продати третього за величиною українського мобільного оператора. Договір про передачу акцій підписали 29 грудня. Окрім lifecell також продають дві дочірні компанії — мережу кол-центрів ТОВ «Глобал Білгі» та оператора веж мобільного звʼязку ТОВ «Укртауер». Купує їх французька інвестиційна компанія NJJ Capital.

Наразі жодна зі сторін угоди не повідомила про причини та вартість продажу активів, проте їхня номінальна вартість становить близько 12,7 млрд грн для lifecell, 47,2 млн грн для ТОВ «Глобал Білгі» і 1,96 млрд грн для ТОВ «Укртауер». Станом на 31 грудня передача ще не завершилася. У Turkcell обіцяють про це своєчасно повідомити.

Довідково: інвестиційна компанія NJJ Capital належить французькому мільярдеру Ксав'є Ніель. Він є співзасновником газети Le Monde, а також власником кількох телекомунікаційних компаній, зокрема Iliad, яка володіє мобільним оператором Play в Польщі, Monaco Telecom, Salt Mobile SA та Eir.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності