• Головна
  • Україна
  • В Україні стався масштабний збій в роботі мобільного оператора Kyivstar

В Україні стався масштабний збій в роботі мобільного оператора Kyivstar

В Україні стався масштабний збій в роботі мобільного оператора Kyivstar

У абонентів немає зв’язку та інтернету. Також не працює і сайт оператора

Вранці вівторка, 12 грудня, у роботі мобільного оператора Kyivstar стався масштабний збій — немає зв’язку та інтернету. Під час спроби зробити дзвінок абоненти чують у відповідь — "мобільна мережа недоступна", а на екрані телефона з’являється напис “очікування мережі”. Керівництво компанії заявило, що в мережі Kyivstar стався технічний збій і що спеціалісти компанії працюють над його усуненням.

Відомо, що збій настільки масштабний, що національний роумінг, запроваджений з березня 2022 року, не працює, оскільки оператор не може передати дані про своїх абонентів.

Також через збій у Львові виникли проблеми з регулюванням вуличного освітлення — на час збою його вимикають вручну.

Об 11:50 міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що оператор відновить роботу впродовж 4-5 годин. Наразі, за його словами, на мережі тривають відновлювальні роботи.

Згодом у компанії Kyivstar визнали, що масштабний технічний збій у мережі стався через "потужну хакерську атаку". Наразі фахівці працюють над усуненням несправностей. Про це 12 грудня повідомила ТСН з посиланням на речницю компанії Kyivstar Ірину Леліченко.

"Вранці 12 грудня мережа зв’язку Kyivstar стала мішенню потужної хакерської атаки, що стала причиною технічного збою, у результаті якого тимчасово недоступні послуги зв'язку та доступу до Інтернету", — повідомили у пресслужбі. Зазначається, що задля фіксації "наслідків протиправних дій" компанія залучила правоохоронців та спеціальних державних служб, які наразі працюють в офісі компанії. "Станом на зараз відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. На цей час фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки для якнайскорішого відновлення зв’язку та надання сервісів", — додали пресслужбі. Крім того, компанія обіцяє надати "компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора".

Проблеми компанії Kyivstar також частково вплинули на роботу деяких терміналів та банкоматів "ПриватБанку". "Деякі частини всіх банків, банкоматів і POS-терміналів працюють на мобільних картах. Для терміналів, які працюють на картках Kyivstar, звичайно, ця проблема впливає на їхню роботу", — пояснив представник фінансової установи у коментарі Громадському. Зокрема, українці повідомляють про проблеми з безготівковою оплатою у метро та магазинах через збій в роботі Kyivstar.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності