Національний роумінг не працює: Мінцифри пояснило причину

Національний роумінг не працює: Мінцифри пояснило причину

Спеціалісти компанії Kyivstar намагаються повернути звʼязок своїм абонентам

Абоненти Kyivstar не можуть перейти на інших операторів через внутрішній роумінг внаслідок технічного збою, який нині ще триває. Ця проблема зі звʼязком вплинула і на інші сервіси, такі як національний роумінг. Про це 12 грудня пресслужба Міністерства цифрової трансформації повідомила в коментарі Громадському.

“Нацроумінг не працює через те, що мережа Kyivstar не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою”, — йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що це тимчасова проблема, над якою активно працюють всі спеціалісти компанії Kyivstar, щоб знову повернути звʼязок своїм абонентам. Найближчим часом вони відновлять надання послуг. “Після розв'язання поточної проблеми ми обговоримо з усіма мобільними операторами, як надалі можна вберегтись від аналогічних ситуацій та захистити користувачів від неочікуваних проблем зі звʼязком”, — додали в Мінцифри.

Нагадаємо, що зранку 12 грудня у роботі мобільного оператора Kyivstar стався технічний збій — немає зв’язку та інтернету. Під час спроби зробити дзвінок абоненти чують у відповідь — "мобільна мережа недоступна", а на екрані телефона з’являється напис “очікування мережі”. Керівництво компанії заявило, що в мережі Kyivstar стався технічний збій і що спеціалісти компанії працюють над його усуненням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності