Українські мобільні оператори запустили національний роумінг

Українські мобільні оператори запустили національний роумінг

Послуга працюватиме у тестовому режимі

Мобільні оператори "Vodafone", "Київстар", "lifecell" запустили національний роумінг на території України. Відтепер українці зможуть перемикатися на мережу інших мобільних операторів навіть не будучи їх абонентом.

Спочатку національний роумінг діятиме на території бойових дій, а саме у Харківській, Херсонській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Кіровоградській та Миколаївській областях.

Далі підключити послугу планують у Чернігівській, Житомирській, Черкаській та Вінницьких область. Згодом національний роумінг з’явиться й на всій території України.

Для того, щоб перемикнутися на іншого оператора необхідно:

  • Відключити автовибір мережі

Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – ОператорiOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі

  • Знайти та обрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR або LIFECELL
  • Якщо зареєструватися не вдалося, спробувати ще раз або обрати іншу мережу. У разі невдачі можна перезавантажити телефон і обрати мережу ще раз.
  • Перевірити можливість вихідного дзвінка чи SMS.

Повідомляється, що наразі національний роумінг буде доступним лише для голосових дзвінків та SMS-повідомлень по Україні у всіх мобільних операторів.

Нагадаємо, у застосунку Дія тепер транслюватимуть марафони телеканалів, які висвітлюють достовірну інформацію про війну Росії проти України. Нова послуга називатиметься Дія TV. Запустило послугу Мінцифри спільно зі стримінговим сервісом Megogo.

Для того, що скористатись послугою, необхідно оновити застосунок Дія, зайти у розділ “Послуги” та обрати “Дія TV”. Далі трансляція почнеться автоматично. Також невдовзі у Дія TV з’явиться й дитячий контент.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності