• Головна
  • Новини
  • ЄС запроваджує безоплатний роумінг для українських біженців

ЄС запроваджує безоплатний роумінг для українських біженців

ЄС запроваджує безоплатний роумінг для українських біженців

24 мобільні оператори ЄС та 3 мобільні оператори України пропонують безкоштовний роумінг

ЄС запроваджує безоплатний та доступний роумінг для українських біженців. Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

"Щойно в рамках європейського віртуального заходу 24 мобільні оператори ЄС та 3 мобільні оператори України підписали спільну заяву щодо координації зусиль для забезпечення доступного та безоплатного роумінгу під час міжнародних дзвінків ЄС-Україна", — написав Федоров.

Також посадовець зазначив, що це важливий цифровий євроінтеграційний крок для України. Він відзначив  зусилля Єврокомісії та Європарламенту для об'єднання всіх операторів Європи, а також НКРЗІ та ДССЗЗІ України.

Додамо, мобільні оператори “Vodafone”, “Київстар”, “lifecell” запустили національний роумінг на території України. Відтепер українці зможуть перемикатися на мережу інших мобільних операторів навіть не будучи їх абонентом.

Нагадаємо, Vodafone зробив безкоштовними дзвінки до українських посольств для примусово вивезених до росії українців. Відтепер є можливість безкоштовно подзвонити на номери українських посольств у сусідніх державах або державах можливого транзитного проїзду.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності