Учені вразили дослідженням впливу овочів на ненароджених дітей в утробі

Учені вразили дослідженням впливу овочів на ненароджених дітей в утробі

Щоб перевірити здатність відчувати смаки в утробі матері, дослідники зробили ультразвукове зображення приблизно 70 ненароджених дітей у віці від 32 до 36 тижнів

Вчені дослідили, як ненароджені діти в утробі матері реагують на смак різних овочів. Зокрема, смак гіркої листової зелені змушує їх кривитись, ніби вони зараз заплачуть, тоді як морква, швидше за все, викликає посмішку.

Про це пише New York Post.

Дослідники з Університету Дарема, що в Англії, визначили, що плоди вдвічі частіше робили невдоволений вираз обличчя після того, як їхні матері проковтнули порошкоподібні капсули капусти. Натомість у дослідженні, опублікованому у журналі “Psychological Science”, йдеться, що коли майбутні мами їли моркву, то у їх ненароджених немовлят частіше з'являлася посмішка на обличчі.

“Це означає, що плід усвідомлює або здатний відчути, що з’їла мати”, — сказав один із авторів дослідження Бенойст Шаал.

Щоб перевірити здатність відчувати смаки в утробі матері, дослідники зробили ультразвукове зображення приблизно 70 ненароджених дітей у віці від 32 до 36 тижнів приблизно через 20 хвилин після того, як їхні матері з’їли овочі.

Водночас вагітних жінок віком від 18 до 40 років розділили на три групи:

  • тих, хто їсть капусту;
  • тих, хто їсть моркву;
  • тих, кому взагалі не давали їжі.

Майбутніх мам попросили нічого не їсти принаймні годину перед скануванням облич їхніх дітей. Після цього дослідники проаналізували 180 ультразвукових зображень ембріонів, кадр за кадром, щоб вивчити їхні вирази обличчя. Таким чином вони й виявили, що капуста, ймовірно, змушувала малюків кривитись.

“Це може бути гіркою пілюлею для ковтання, але такі смакові контакти із листовими та іншими овочами в утробі матері, швидше за все, роблять дитину менш вибагливою у їжі”, — сказала авторка дослідження Бейза Устун.

Нагадаємо, вчені дослідили, що на земній кулі існує 20 квадрильйонів мурах, і разом вони важать більше, ніж усі дикі птахи та ссавці разом узяті.

Їжа

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності