Готуємо смачне какао вдома: три оригінальні рецепти напою

Готуємо смачне какао вдома: три оригінальні рецепти напою

Какао — це ідеальний вибір для затишного вечора вдома у холодну погоду. Класичне, зі спеціями чи навіть з вином — LVIV.MEDIA підготувало різноманітні варіації смачного напою. Усі рецепти розраховані на одну порцію, але кількість інгредієнтів легко можна збільшити для теплих посиденьок у великій компанії.

Какао класичне

Інгредієнти: 250 мілілітрів молока, 2 чайні ложки цукру, 2 чайні ложки какао.

Молоко потрібно нагріти на плиті чи у мікрохвильовці. Водночас у чашці слід розтерти какао з цукром. Для цього до суміші варто додати трохи води, щоб какао стало схожим на топлений шоколад. Потім у чашку треба налити трохи молока, ще раз все гарно розмішати та можна додавати решту молока. Готове какао можна приправити ванільним цукром.

Какао по-східному

Інгредієнти: 250 мілілітрів молока, шматочок гіркого темного шоколаду, 2 чайні ложки цукрової пудри та какао, 1 чайна ложка сухого імбиру.

Молоко слід поставити на вогонь та покласти у нього тертий шоколад. Імбир, какао та цукрову пудру необхідно розтерти у чашці, перемішати з трьома ложками теплого молока та влити у каструлю. Суміш треба варити 2-3 хвилини. Перед подачею на какао можна потерти чорний шоколад.

Какао з вином

Інгредієнти: пів склянки води, склянка червоного сухого вина, 1 столова ложка цукру, 1 столова ложка какао, два шматочки гіркого темного шоколаду, дрібка лимонної цедри, кориці та мускатного горіха.

У каструлю треба налити воду та поставити її на вогонь. Туди ж необхідно висипати всі спеції, натертий шоколад, какао та цукор. Суміш слід довести до кипіння. Після цього варто зменшити вогонь та додати у суміш вино. Варити какао необхідно ще хвилин 5-7, але в жодному разі не можна давати йому закипіти. Перед подачею готовий напій можна прикрасити лимонною цедрою.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності