Коли переводять годинник на зимовий час у 2022 році

Коли переводять годинник на зимовий час у 2022 році

У 2022 році годинники переведуть в ніч проти 30 жовтня

В України двічі на рік переводять годинник. Це потрібно для того, аби зекономити електроенергію. «Збільшення часу» взимку потрібне для того, щоб люди мали змогу довше працювати і менше використовувати штучне освітлення.

В Україні традиційно годинники на зимовий час переводять в останню неділю жовтня. У 2022 році годинники переведуть в ніч проти 30 жовтня. О 4:00 ранку стрілки годинника переводяться на одну годину назад.

Осіннє переведення годинників вважають легшим для людей. У цей час не так сильно загострюються хвороби, як навесні. Водночас будь-яка зміна режиму сну впливає на людину. Організм може відновлюватися навіть після невеликого стресу з переведенням на годину понад два тижні.

Як підготуватися до переведення годинника

Для того, щоб пережити перехід на зимовий час без стресу, варто почати готуватися завчасно — хоча б за 3-4 дні до переведення годинника.

Важливо лягати спати та прокидатися в один і той самий час щодня. За кілька днів перед переведенням годинників можна почати лягати і вставати раніше спочатку на 15 хвилин, а потім щодня зсувати час ще на 15 хвилин.

Важливо зберігати режим сну. Має бути денний і нічний режими. Порушення режиму сну призводить до хронічних проблем зі сном, які своєю чергою можуть провокувати розвиток деяких хвороб. Готуватися до сну варто за годину. Світло має бути приглушене. Усі гігієнічні процедури та ритуали краще робити в тиші та при тьмяному світлі.

Нагадаємо, більш детально про те, як підготуватися до переходу на зимовий час, читайте тут.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності