• Головна
  • Економіка
  • Французька компанія назвала ціну, за яку придбає українського оператора lifecell

Французька компанія назвала ціну, за яку придбає українського оператора lifecell

Для того, щоб французи купили lifecell, ще потрібен дозвіл Антимонопольного комітету України

Французи заявляють, що така ціна є низькою в порівнянні з прибутками lifecell

Французька інвестиційна компанія NJJ Capital погодилася заплатити 500 млн доларів за українського мобільного оператора lifecell, про продаж якого стало відомо наприкінці минулого року. Таким чином, у разі отримання дозволу від Антимонопольного комітету України, компанією lifecell володітиме структура, яка керує, зокрема, польським мобільним оператором Play.

Турецька компанія Turkcell оголосила про продаж свого українського бізнесу, зокрема lifecell, наприкінці 2023 року. Договір із NJJ Capital було підписано 29 грудня. Телекомунікаційні підприємства французького мільярдера Ксав’єра Ньєля вже працюють у Польщі через телекомунікаційну компанію Iliad, а великий обсяг роумінгового трафіку між країнами означає, що угода «має сенс», заявив Ньєль на зустрічі з Паризькою асоціацією преси для ділових журналістів у понеділок, 29 січня, повідомила агенція Bloomberg.

Він сказав, що ціна у 500 млн доларів за українські активи «дешева» порівняно із прибутком українського оператора зв'язку lifecell. Зауважимо, що, крім самого оператора, до цих активів також належать кол-центри, якими володіє ТОВ «Глобал Білгі», та оператор веж мобільного звʼязку ТОВ «Укртауер».

Ксав’є Ньєль — французький бізнесмен, №439 у списку Bloomberg Billionare Index зі статком 6,08 млрд доларів. Він засновник французького інтернет-провайдера та оператора мобільного зв'язку Iliad, який працює під брендом Free у Франції та під брендом Play у Польщі. Ньєль також є співвласником газети Le Monde, власником операторів зв'язку Monaco Telecom (Монако), Salt Mobile (Швейцарія) та Eir (Ірландія), членом правління Kohlberg Kravis Roberts (KKR), американської інвестиційної компанії зі списку Fortune 500, а також французької девелоперської компанії Unibail-Rodamco-Westfield, що інвестує в комерційну нерухомість.

Угода, про яку спершу було оголошено в грудні без зазначення вартості, чекає на перевірку з боку регуляторних органів, включно з дозволом від українського антимонопольного органу, сказав французький мільярдер. До слова, 12 січня Антимонопольний комітет України повернув подану французькою компанією NJJ Capital заяву на отримання дозволу на придбання lifecell та ТОВ «Укртауер». В АМКУ пояснювали, що подані заяви не відповідали встановленим вимогам. 23 січня АМКУ отримав повторні заявки від компанії DVL Telecom (Париж, Франція), що входить до групи NJJ, про придбання частки, що забезпечує контроль у ТОВ «Лайфсел». Тепер комітет аналізує отримані заявки на відповідність встановленим вимогам.

lifecell (до 2016 року — life:)» — український телекомунікаційний оператор, що надає послуги мобільного зв’язку та передачі даних на базі швидкісного інтернету. Станом на кінець третього кварталу 2023 року lifecell мав 9,1 млн активних абонентів. lifecell працює на ринку України з січня 2005 року. До червня 2015 року оператором володіли СКМ Ріната Ахметова й турецький оператор Turkcell, але в червні 2015 року Ахметов продав турецькій компанії свою частку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності