• Головна
  • Україна
  • Після розслідування журналістів голова АМКУ задекларував дорогу квартиру в Києві

Після розслідування журналістів голова АМКУ задекларував дорогу квартиру в Києві

Павло Кириленко, фото Єлизавети Серватинської/«Суспільного»

Водночас автомобіль, про який згадували розслідувачі, Кириленко до декларації не вніс

Голова Антимонопольного комітету України (АМКУ) Павло Кириленко задекларував квартиру в Києві, у якій мешкає разом з родиною, після журналістського розслідування, з якого стало відомо, що в родини Кириленка є необґрунтоване майно на 70 млн грн.

Про те, що Кириленко задекларував раніше незадекларовану квартиру в Києві, повідомило «Радіо Свобода» з посиланням на його декларацію. Йдеться про 4-кімнатну квартиру на 200 квадратних метрів у Києві, її орієнтовна вартість — 6,2 мільйона гривень. Квартира оформлена на 77-річну бабусю дружини Кириленка. Як з’ясували раніше журналісти проєкту «Схеми», сімʼя там мешкає щонайменше з 2020 року.

Раніше Кириленко цю нерухомість не декларував і переконував, що у цій квартирі «точно не мешкав». Але у свіжій декларації за 2023 рік своїм фактичним місцем проживання Кириленко вказав саме її. Голова АМКУ вказав, що мешкає там з родиною, починаючи з 11 вересня 2023 року. Ця дата збігається з моментом призначення Кириленка на посаду голови Антимонопольного комітету.

Водночас журналісти встановили, що сімʼя посадовця там проживала і раніше — щонайменше з 2020 року. Зокрема, будучи очільником Донецької обласної адміністрації, Кириленко в одному з інтервʼю у 2020 році розповідав, що його сімʼя мешкає в Києві. Під час інтервʼю показали фото, зроблене в тому ж районі, що і будинок, куди після роботи приїжджав Кириленко вже у статусі голови АМКУ. Сам Кириленко заперечував, що жив у цій квартирі, але версію журналістів підтвердила його теща.

Нагадаємо, що в цьому ж розслідуванні журналісти з’ясували, що дружина Кириленка користується автомобілем BMW X3, який також був відсутнім у раніших деклараціях Кириленка. Однак в нову декларацію це авто також не потрапило.

Нагадаємо, в березні Журналісти виявили в родини очільника АМКУ нерухомість на загальну суму 70 млн грн, яка зʼявилася упродовж 2020—2023 років. Тепер антикорупційні органи вивчають подробиці походження майна. Йдеться про великий маєток та дві земельні ділянки під Києвом, 200 квадратних метрів офісної нерухомості в столиці, два кросовери, три квартири з паркомісцями в елітних житлових комплексах Києва та четверо апартаментів з паркомісцями в Ужгороді, оформлені на батьків та бабусю дружини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності