• Головна
  • Україна
  • Зеленський призначив Залужного повноважним послом України в Великобританії

Зеленський призначив Залужного повноважним послом України в Великобританії

Зеленського призначили послом України у Великобританії

Президент звільнив Валерія Залужного з військової служби та призначив надзвичайним і повноважним послом України у Великобританії

Президент України Володимир Зеленський звільнив генерала Валерія Залужного з військової служби у зв’язку зі станом здоров’я. Крім того, Президент призначив Залужного надзвичайним і повноважним послом України у Великобританії. Відповідні укази у четвер, 9 травня, оприлюднили на сайті Президента України.

Президент звільнив Залужного з військової служби

Як йдеться в указі Президента, Генерала Валерія Залужного звільнили з військової служби у відставку за станом здоров’я з правом носити військову форму. Раніше інформацію про непридатність Залужного до військової служби поширювали ЗМІ. Відтак, Президент Зеленський призначив колишнього головнокомандувача ЗСУ надзвичайним і повноважним послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії.

Нагадаємо, 8 лютого Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. А вже 7 березня стало відомо, що Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності