• Головна
  • Україна
  • Валерія Залужного та Сергія Шапталу визнали непридатними до військової служби — ЗМІ

Валерія Залужного та Сергія Шапталу визнали непридатними до військової служби — ЗМІ

Шаптала та Залужний, фото з ФБ

Рапорт про звільнення із військової служби Залужний написав ще у лютому

Ексначальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шапталу та колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного звільнили з військової служби за станом здоров'я. Про це у суботу, 9 березня, повідомили видання ZN.UA і “Українська правда” з посиланням на власні джерела.

За даними джерел “УП” в Міноборони, Залужного і Шапталу звільнили за висновком ВЛК про непридатність до військової служби з вилученням із військового обліку. Видання ZN.UА повідомило, що Залужний пройшов ВЛК ще взимку, де його визнали непридатним. Рапорт про звільнення із військової служби ексголовнокомандувач написав ще у лютому.

“Після звільнення зі своєї посади рішенням президента Залужний був виведений у розпорядження міністра оборони. Якоїсь значимої військової посади, адекватної рівню підготовки і досвіду Залужного, міністр оборони Умеров не запропонував, як не запропонував її раніше і президент Зеленський”, — написали у ZN.UА.

Офіційно Валерій Залужний чи Сергій Шаптала цю ситуацію не коментували.

Що відомо про звільнення Залужного

Чутки про звільнення Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного неодноразово ширилися в мережі. Наприкінці січня речник президента Сергій Никифоров їх заперечив. Пізніше Зеленський підтвердив, що думає про заміну Залужного, однак, за його словами, йшлося про заміну не однієї людини, а цілого напрямку керівництва країни.

8 лютого Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. 9 лютого президент також звільнив начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шапталу. 7 березня стало відомо, що Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності