• Головна
  • Україна
  • Президент затвердив кандидатуру Залужного на пост посла України у Британії

Президент затвердив кандидатуру Залужного на пост посла України у Британії

Фото Валерія Залужного

МЗС уже спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман

У четвер, 7 березня, президент України Володимир Зеленський затвердив кандидатуру Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії. Про призначення колишнього Головнокомандувача ЗСУ послом повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

За словами Володимира Зеленського, генерал Валерій Залужний після звільнення з посади Головнокомандувача ЗСУ бажав працювати у дипломатичному напрямку. “Генерал Валерій Залужний говорив мені саме про такий напрямок для себе – дипломатичний. Наше союзництво з Британією має тільки зміцнюватися”, — додав президент.

Коментар міністерства закордонних справ

“Президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії“, — написали у міністерстві. Також в МЗС зазначили, що уже направили до Британії відповідний запит на агреман. Послом Валерій Залужний стане після того, як у Сполученому Королівстві приймуть агреман.

Нагадаємо, 8 лютого 2024 року Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. Звільнення президент обгрунтував необхідністю зміни підходів та стратегії Збройних сил України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності