• Головна
  • Україна
  • Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ

Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ

Володимир Зеленський  звільнив Валерія Залужного  з посади Головнокомандувача ЗСУ

Відповідний указ з’явився на сайті Президента

Ввечері 8 лютого Володимир Зеленський і Валерій Залужний зустрілися, щоб обговорити кадрові зміни. Інформація про це з’явилася на офіційній сторінці Володимира Зеленського 8 лютого у Telegram.

“Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України. Час для такого оновлення – саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді”, — написав Володимир Зеленський.

Водночас Валерій Залужний на своїй сторінці зазначив, що між ним та Володимиром Зеленським відбулася важлива та серйозна розмова.

“Щойно ми зустрілись з Верховним Головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова. Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії. Вдячний усім, хто поруч. Команді Генерального штабу, Міністерства оборони, Президенту України. Я пишаюсь кожним та кожною в Збройних Силах України, які захищають майбутнє наших дітей. Усіма солдатами, сержантами та офіцерами. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх. Українці обовʼязково переможуть. Слава Україні!”, — написав Валерій Залужний.

Також на сторінці міністра оборони України Рустема Умєрова з’явився допис з подякою Валерію Залужному.

2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії. Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України. Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги”, — написав Умєров.

У вечірньому зверненні до українців Володимир Зеленський заявив, що призначив Олександра Сирського Головнокомандувачем ЗСУ.

А згодом на сайті Президента з’явився указ про звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. “Звільнити Залужного Валерія Федоровича з посади Головнокомандувача Збройних Сил України”, — йдеться в указі, підписаному Володимиром Зеленським.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності