• Головна
  • Україна
  • Президент призначив Олександра Сирського Головнокомандувачем ЗСУ

Президент призначив Олександра Сирського Головнокомандувачем ЗСУ

Президент призначив Олександра Сирського Головнокомандувачем ЗСУ

Про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому зверненні

Володимир Зеленський 8 лютого призначив Олександра Сирського Головнокомандувачем ЗСУ. Про це він сказав у вечірньому зверненні.

“Я призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України”, — йдеться у повідомленні.

Зеленський також зазначив, що до керівництва Збройними силами України приступає нова команда.

Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці. Я провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, сьогодні говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським.

Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача. Він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції. Сьогодні ж говорив із генералами Мойсюком та Забродським. Їх досвід – на службі держав”, — зазначив Володимир Зеленський.

Президент також подякував Валерієві Залужному.

“Я вдячний генералу Залужному за два роки захисту. Я вдячний за кожну перемогу, яких ми досягли разом і завдяки всім українським воїнам, які героїчно витягують цю війну на собі. Відверто поговорили сьогодні про те, що потребує змін в армії. Термінових змін. Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду”, — йдеться у повідомленні.

Олександр Сирський (народився 26 липня 1965, Новинки, Кіржацький район, Владимирська область, Росія) — український військовик, генерал-полковник, командувач Сухопутних військ Збройних сил України (з 2019); командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця». Командувач ООС (2019). Головнокомандувач Збройних сил України (з 2024). Герой України (2022).

Ввечері 8 лютого указ про призначення Олександра Сирського на посаду Головнокомандувача ЗСУ з’явився на сайті Президента.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності