• Головна
  • Війна
  • Залужний заявив про відхід українських військових на околиці Мар’їнки

Залужний заявив про відхід українських військових на околиці Мар’їнки

Залужний розповів про ситуацію в Мар'їнці

Частина військових окопалася на околицях зруйнованого міста на Донеччині, частина — трохи далі

Українські військові відійшли на околиці Мар'їнки Донецької області. Місто повністю зруйноване внаслідок атак ворога, заявив на брифінгу у вівторок, 26 грудня, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Українського генерала попросили прокоментувати заяви росіян про те, що нібито їм вдалося повністю окупувати Мар'їнку.

«Українські війська відійшли: у деяких місцях окопалися на околицях Мар'їнки, а в інших — трохи далі», — відповів Залужний.

Він нагадав, що Мар'їнка «трималася майже два роки». Захисники, за його словами, все ще перебувають у північній частині міста та підготували оборонний рубіж поза цим населеним пунктом. «Це війна. І те, що ми зараз відійшли на околиці Мар'їнки, а в деяких місцях трохи далі, мені здається, що в цьому немає нічого такого, що могло б викликати суспільний резонанс», — відповів Залужний.

«Ми захищаємо кожен клаптик нашої землі. Кожен клаптик. Але коли на цьому вузенькому клаптику ворожі снаряди починають перекопувати це місце разом із камінням, з землею і з нашими бійцями, ну… життя наших бійців нам важливіше», — наголосив головнокомандувач.

Він також розповів про стан міста після активних бойових дій. «Мар'їнки більше не існує», — наголосив генерал.

За словами Залужного, росіяни застосували в Мар’їнці таку саму методику, як у Бахмуті: знищується вулиця за вулицею, квартал за кварталом, «закопуються наші бійці й після цього маємо те, що маємо».

Зауважимо, росіяни заявляли про взяття зруйнованого міста ще 25 грудня, утім Україна цього не підтверджувала, а українські військові публікували відео з міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності