• Головна
  • Україна
  • Залужний особисто прокоментував виявлення в його кабінеті пристрою для прослуховування

Залужний особисто прокоментував виявлення в його кабінеті пристрою для прослуховування

Валерій Залужний каже, що пристрій встановили напередодні його появи в кабінеті, фото Валерія Залужного

Пристрій знайшли в кабінеті, у який Залужний мав прийти вранці 18 грудня

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вперше відреагував на виявлення в його кабінеті пристрою для прослуховування. Він підтвердив цю інформацію й додав, що такі пристрої знайшли не лише в нього.

«Скажу вам так: це те приміщення, яке я мав використовувати сьогодні. В ньому вчора під час перевірки знайшли [пристрій для прослуховування]», — сказав Залужний у понеділок, 18 грудня, в коментарі агенції РБК-Україна.

Він також підтвердив, що цей кабінет не був його постійним місцем роботи. «В мене є декілька місць, де я працюю. І от в одному з них це сталося. Я там давненько вже не був. Але ми перевірили і знайшли», — розповів головнокомандувач і додав, що такі пристрої знайшли не лише у нього.

На запитання, чи може це означати, що в самому Генштабі хтось міг скоїти подібне він сказав: «Ні, з вухами вже давно не працюємо».

Сам Залужний розцінює цей інцидент як війну. «Все може бути. Слідство доведе, що це було», - каже головнокомандувач.

Він також розповів, що в цей кабінет він мав прийти сьогодні о 07:00 ранку. І зайшов туди вже після перевірки.

На запитання, чи могла там озвучуватися інформація, що становить державну таємницю, він відповів: «Це приміщення і раніше використовувалося. Але перерва була досить суттєвою. Тому це просто вже під мою зустріч, мабуть, готувалися».

Про те, що в кабінеті Залужного знайшли пристрій для прослуховування, стало відомо в неділю, 17 грудня. Тоді ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що виявлені пристрої для зчитування інформації виготовлені з елементів невстановленого зразка, що не дозволяє ідентифікувати того, хто їх встановив. Пристрої виявили під час підготовки приміщення до роботи. Служба безпеки України розслідує цей інцидент як незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Також інформацію про прослуховування офіційно підтвердили у пресслужбі Генштабу ЗСУ. Там додали, що пристрої для прослуховування були встановлені у кабінетах, призначених для роботи головнокомандувача та працівників Апарату забезпечення його діяльності.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності