У Залужного знайшли пристрій для прослуховування

Фото: twitter.com/CinC_AFU

Пристрій для зчитування інформації виявили під час підготовки кабінету до роботи

У Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного виявили пристрій для прослуховування. Про це повідомило РБК-Україна з посиланням на власне джерело у військових колах 17 грудня.

Оновлено о 22:01: Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації. Як наголосили у СБУ, пристрій виявили не безпосередньо в кабінеті головнокомандувача ЗСУ, а в одному з приміщень, яке він міг в майбутньому використовувати для роботи.

За попередніми даними, виявлений пристрій перебував у неробочому стані та не містив засобів накопичення інформації чи віддаленої передачі аудіозаписів. Його віддадуть на експертизу.

Оновлено 18 грудня о 12:20: У Генштабі ЗСУ підтвердили факт виявлення пристроїв для прослуховування. Їх знайшли у кабінетах, призначених для роботи Головнокомандувача ЗСУ та працівників Апарату забезпечення його діяльності.

Як зазначили в РБК-Україна, пристрої для зчитування інформації виявили у неділю, 17 грудня, під час підготовки приміщення до роботи. Засоби для прослуховування були виготовлені з елементів невстановленого зразка. Через це неможливо ідентифікувати особу, яка їх встановила. Також джерело видання “Українська правда” повідомило, що пристрої для прослуховування знайшли і в співробітників Залужного.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності