Загибель помічника Залужного: у поліції повідомили деталі

Загибель помічника Залужного: у поліції повідомили деталі

Фатальний подарунок подарував колега-військовий

Поліцейські встановили перші обставини загибелі помічника головнокомандувача Збройних Сил України Геннадія Частякова. Деталі ввечері 6 листопада повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Зазначається, що 6 листопада у Геннадія Частякова був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним.

Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка.Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух”, — зазначив Клименко.

В квартирі поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу.

За інформацією ЗМІ, гранати, які входили до «подарункового набору» презентував колега - полковник Тімченко.

Під час дачі свідчень генерал заявив, що сам вирішив зробити такий подарунок, поклавши в дерев’яну коробку пляшку віскі Black Label та шість гранат. Інформацію підтвердили і троє свідків, при яких полковник вручав подарунок. Навіть сказав Частякову: "Тебе здивувати важко - тому дарую бойові гранати та пляшку гарного віскі".

"Очевидно, Частяков сприйняв це як жарт. Бо згодом забрав дітей зі школи і почав розбирати з ними подарунки. Він подумав, що в коробці не бойові гранати, а чарки специфічної форми", - зазначило джерело видання “РБК-Україна” у правоохоронних органах.

При цьому повідомляється, що Тімченко залишив собі дві гранати.

Нагадаємо, у понеділок, 6 листопада, у себе вдома від вибуху гранати загинув помічник Валерія Залужного Геннадій Частяков. Про загибель 39-річного військовослужбовця повідомила поліція. Згодом головнокомандувач підтвердив, що йдеться про його заступника.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності