• Головна
  • Україна
  • Суд не обрав запобіжний захід військовому, який подарував гранати заступнику Залужного

Суд не обрав запобіжний захід військовому, який подарував гранати заступнику Залужного

Суд не обрав запобіжний захід військовому, який подарував гранати заступнику Залужного

Офіцер залишиться підозрюваним у справі

У четвер, 9 листопада Печерський суд Києва не обрав запобіжний захід офіцеру з апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати помічникові Залужного Геннадію Частякову. Про це повідомило “Суспільне”.

Як зазначається, прокуратура наполягала на домашньому арешті для фігуранта. Підозрюваний, згідно з джерелами видання – полковник Андрій Тімченко.

Суддя не задовольнила клопотання про домашній арешт. Як повідомила кореспондентка Суспільного, підозрюваний не коментував питання про те, звідки у нього гранати. Його адвокат сказав, що офіцер нічого не коментуватиме, доки триває слідство. Журналістам заборонили знімати судове засідання.

Видання зазначає, що статус підозрюваного для чоловіка залишається чинним, правоохоронці можуть повторно подати клопотання про запобіжний захід для нього.

Зазначимо, що за даними слідства, військовий здобув без відповідного дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM 51A2 та приніс їх до свого кабінету. Згодом він упакував 6 із них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю.

Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв”, – йдеться у повідомленні ДБР.

Ще дві гранати чоловік зберігав у своєму робочому кабінеті у шафі. Після початку розслідування правоохоронці вилучили вибухові пристрої. Офіцерові повідомили про підозру. Попередньо йому може загрожувати від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, 6 листопада загинув помічник Валерія Залужного Геннадій Частяков від вибуху гранати, яку йому на день народження подарував колега-військовий.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності