• Головна
  • Україна
  • ДБР повідомило про підозру офіцерові, який подарував гранати помічнику Залужного

ДБР повідомило про підозру офіцерові, який подарував гранати помічнику Залужного

ДБР повідомило про підозру офіцерові, який подарував гранати помічнику Залужного

За незаконне поводження зі зброєю, через яке загинув помічник Валерія Залужного, військовому загрожує до семи років позбавлення волі

ДБР повідомило про підозру старшому помічникові заступника Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати помічнику Валерія Залужного Геннадію Частякову. Під час розслідування правоохоронці встановили, що чоловік отримав та зберігав вісім гранат без належного на це дозволу. Про це повідомила пресслужба ДБР у четвер, 9 листопада.

«Встановлено, що офіцер набув без відповідного на це дозволу вісім ручних універсальних наступально-оборонних гранат «DM 51A2» та приніс їх до свого службового кабінету. Згодом він упакував шість з них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. Таким чином офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв», — розповіли у ДБР.

Ще дві гранати чоловік зберігав у своєму робочому кабінеті у шафі. Після початку розслідування правоохоронці вилучили вибухові пристрої. Офіцерові повідомили про підозру, наразі триває досудове розслідування. Попередньо йому може загрожувати від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, 6 листопада загинув помічник Валерія Залужного Геннадій Частяков від вибуху гранати, яку йому на день народження подарував колега-військовий.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності