• Головна
  • Україна
  • Інтерв’ю Зеленського та антиукраїнські заяви прем’єра Словаччини: огляд політичних подій

Інтерв’ю Зеленського та антиукраїнські заяви прем’єра Словаччини: огляд політичних подій

Роберт Фіцо Прем'єр-мінстр Словаччини

Володимир Зеленський дав інтерв’ю британському телеканалу Channel 4 news, в якому відповів на питання про мобілізацію. А прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Україна "не суверенна держава" та контролюється США.

LVIV.MEDIA оглядає події, які трапилися у світі, та аналізує їх вплив на Україну.

Інтерв’ю Зеленського

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю британському телеканалу Channel 4 news.

Основні тези, які озвучив Президент України такі:

  • “Втомленість від війни ми не можемо собі дозволити. Якщо ми втомимося, ми втратимо те, що маємо”.
  • “Мобілізація — це не тільки коли солдати йдуть на фронт, але є люди, які від перших днів на війні і їм потрібна заміна. Вони заслуговують на справедливість, що їх замінять інші”.
  • “Якщо не вистачає людей натренованих, професійних, то треба військовим дати інструмент у вигляді мобілізації, щоб вони могли мобілізувати частину суспільства, а потім підготувати. На сьогодні я не бачу потреби мобілізувати півмільйона людей”.
  • “Дуже важливо - підготувати, не кидати їх на поле бою. В іншому випадку в них буде менше шансів вижити. Це зовсім неправильно, бо це не м'ясо, це люди”.
  • “Передусім людям дуже важливо сказати - куди він іде, він буде тренований, в них буде достатньо всього, на що він розраховує. Він не може йти просто в пітьмі і не знати виходу, на скільки він йде”.

Губернатор Флориди знявся з президентських перегонів на користь Трампа

Губернатор штату Флорида, республіканець Рон ДеСантіс зняв свою кандидатуру на майбутніх президентських виборах у США, висловивши підтримку експрезиденту Трампу. Про це ДеСантіс повідомив на своїй сторінці в X.

Зараз триває боротьба за номінацію від республіканців між Трампом і Нікі Гейлі. Гейлі, яка була послом в ООН за Трампа, вважається більш поміркованим кандидатом, ніж Трамп. Вона намагалася дистанціюватися від колишнього президента. Гейлі посіла третє місце на кокусах в Айові, де Трамп переміг більшістю голосів. Наступного разу вони зустрінуться під час номінаційних виборів у більш поміркованому Нью-Гемпширі.

Прем'єр Словаччини заявив, що Україна "не суверенна держава"

Роберт Фіцо, прем’єр-міністр Словаччини, заявив, що Україна – "не суверенна держава". Відповідну тезу він озвучив в ефірі Radio Slovensko. Роберт Фіцо заявив, що Україна контролюється США, і що Київ став “залежним” після Революції Гідності у 2014 році. Після антиукраїнських заяв Фіцо у Верховній Раді натякнули на скасування візиту, який сплановано на 24 січня. За словами голови комітету із зовнішньої політики Олександра Мережка, у кожної держави "має бути якийсь мінімум самоповаги”.

“Абсолютно неприпустимо робити вигляд, що нічого не відбувається, коли лідер іншої держави робить заяви, які ставлять під сумнів суверенітет держави. Це вже та “червона лінія”, яка вимагає рішучої і недвозначної реакції, особливо коли лідер іншої держави робить такі ганебні заяви напередодні візиту в ту державу, суверенітет якої він заперечує. Зазвичай у таких випадках візит скасовують, а МЗС робить відповідну заяву, спрямовану на захист суверенітету і честі своєї держави”, — написав Мережка.

Прем’єр Ізраїлю виступив проти створення незалежної палестинської держави

Прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступив проти створення незалежної палестинської держави. Про це повідомляє видання Times of Israel. Біньямін Нетаньягу заявив, що після "повної перемоги" в секторі Гази Ізраїль збереже там свій контроль, як і продовжуватиме контролювати палестинські території на Західному березі річки Йордан. Прем'єр вимагає демілітаризації Гази під повним контролем Ізраїлю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності