• Головна
  • Новини Львівщини
  • Військова частина Держспецтранспорту на Львівщині заплатить за питну воду удвічі більше, ніж Міноборони та Нацгвардія

Військова частина Держспецтранспорту на Львівщині заплатить за питну воду удвічі більше, ніж Міноборони та Нацгвардія

Доставка бутильованої води.

Фірма-постачальник отримала замовлення на торгах без конкурентів

Військова частина Держспецтранспорту, розташована в Червонограді, купила питну воду вдвічі дорожче, ніж Міноборони. Про це 8 травня написали “Наші гроші” із посиланням на дані у системі Prozorro.

Ціна значно вища від закупівель інших силових відомств

12 квітня за результатами тендеру військова частина Т0910 уклала угоду з ТОВ “Волинська виробнича компанія” про постачання бутильованої питної води на 9,53 млн грн. На цей рік замовили 1,48 млн л питної води в поліетиленових пляшках об’ємом 6 літрів по 6,45 грн/л із ПДВ та доставкою. Виробником є сам постачальник, який повідомив, що має виробничі потужності на Волині. Товар оплачуватимуть протягом місяця після поставки.

У тендерній документації було сказано, що воду поставлятимуть у Волинську, Рівненську, Львівську, Хмельницьку, Івано-Франківську, Тернопільську, Чернівецьку, Херсонську та Миколаївську області. А в договорі місцем поставки зазначена адреса замовника, однак із приміткою, що воно може бути змінене у зв’язку з можливими поставленими завданнями.

При цьому ціна води для військових транспортників виявилася значно вищою від закупівель інших силових відомств. Наприкінці квітня військова частина 3078 Нацгвардії замовила у виробника ТОВ СП “Галпласт” питну воду в менших пляшках об’ємом 1,5 л по 3,70 грн/л із ПДВ і доставкою по Львівщині. Це на 43% дешевше за нинішню ціну для Держспецтранспорту.

Також у квітні ДП “Державний оператор тилу” Міноборони опублікувало договори щодо постачання продуктів харчування для ЗСУ. В каталогах різних постачальників бутильована питна вода до 1,5 л врахована по 2,054,10 грн/л. Це від третини до трьох разів дешевше, ніж у замовленні Держспецтранспорту. У березні ДОТ замовляв у виробників ПрАТ “Оболонь” і ТОВ “Аквапласт” бутильовану питну воду до 1,5 л по 2,883,66 грн/л із ПДВ і доставкою, що в середньому вдвічі дешевше.

А сам нинішній замовник у грудні 2023 року замовляв у виробника “Оболонь” питну воду в пляшках 1,5 л для тих же областей на залишок року по 3,39 грн/л, тобто на 47% дешевше. Ще раніше він купував воду через оборонну процедуру, тому постачальники та інші деталі невідомі. У 2023 році ціна складала 6,00–6,50 грн/л, а в 2022 році – 5,50–6,00 грн/л без ПДВ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності