• Головна
  • Україна
  • На Херсонщині ДБР викрило схему розкрадання під час закупівлі продуктів для військових

На Херсонщині ДБР викрило схему розкрадання під час закупівлі продуктів для військових

Їжа для військових за завищеними цінами: затримано двох посадовців

Військова частина зазнала збитків у понад 402 тис. грн через завищення цін на харчі

ДБР спільно з СБУ повідомило про підозру двом колишнім керівникам продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону на Херсонщині. Їх підозрюють у закупівлі продуктів для військових за завищеними цінами, повідомили у понеділок, 8 квітня, у ДБР.

Посадовцям повідомили про підозри

Двоє затриманих були начальниками продовольчої служби частини. Один із них уклав договір на закупівлю круп для військової частини на понад 360 тис. грн. Угоду схвалили за завищеною ціною та без “відповідних документів, що підтверджують якість товару”.

Його попередник на цій же посаді, уклав договір на закупівлю хліба на 1,3 млн грн, із підприємцем, який запропонував завищену ціну.

Вартість хліба перевищувала ринкову на 8 грн

“Вартість кілограма хліба, яку за договором поставляв приватний підприємець, перевищувала середню ринкову на 8 грн. Через це військова частина зазнала збитків у понад 402 тисячі гривень,” — зазначили у ДБР.

Обом посадовцям повідомили про підозри. Першому за внесення до офіційних документів неправдивих відомостей, а другому — за зловживання службовим становищем з метою одержання хабаря для іншої фізичної особи. Обом посадовцям загрожує до трьох років ув’язнення.

Нагадаємо, у понеділок, 8 квітня, засудили до шести років ув’язнення за підкуп посадовців Чернівецької облради колишнього директора Чернівецького перинатального центру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності