Затримали колишнього військового з Львівщини, який переправляв за кордон ухилянтів

Затримали колишнього військовослужбовця, який переправляв військовозобов'язаних за кордон.

Свої послуги він оцінив у 4 500 доларів США з особи

На Закарпатті затримали мешканця Львівщини, який переправляв за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Про це 4 квітня повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 37-річний колишній військовий підшукав двох чоловіків призовного віку, які хотіли уникнути мобілізації, виїхавши за кордон. За переправлення їх до Румунії він вимагав з кожного по 4 500 доларів. Зловмисник наказав чоловікам прибути до Рахівського району, де зустрів їх і поселив до готелю, а згодом на приватному транспорті перевіз до власного помешкання.

Наступного дня він ще раз розповів клієнтам про всі деталі плану, надав чіткі поради й вказівки та отримав частину коштів. Затримали підозрюваного “на гарячому” – під час одержання 1500 доларів авансу. Наразі його тримають під вартою.

Нагадаємо, Львівський апеляційний суд переглянув вирок суду першої інстанції та засудив 38-річного ухилянта до трьох років ув’язнення. Раніше районний суд визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, однак звільнив його від відбування покарання з іспитовим терміном.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності