• Головна
  • Україна
  • В Івано-Франківській області ТЦК розшукує майже 40 тис. ухилянтів

В Івано-Франківській області ТЦК розшукує майже 40 тис. ухилянтів

ТЦК розшукує 40 тис. військовозобов'язаних на Франківщині

За минулий рік на Прикарпатті 36 тисяч військовозобов’язаних, які отримали повістку та не з’явились у ТЦК, цього року ще три тисячі не прийшли

З початку повномасштабного вторгнення у розшуку ТЦК на Івано-Франківщині перебувають майже 40 тисяч військовозобов’язаних, повідомив в інтерв’ю виданню “Західний кур’єр” заступник начальника Івано-Франківського обласного ТЦК Роман Боднар.

Чоловіки не прибули до ТЦК отримавши повістку

Як розповів Боднар, йдеться не лише про військовозобов’язаних, які не прибули по повістці до ТЦК, а й про тих, які не повідомили передбачені законом дані, до прикладу, про багатодітну сім’ю, чи іншим способом ухилилися від призову.

“Таких осіб, станом на грудень 2023 року у нас в області було 36 тисяч. За поточний рік в цю базу внесли ще три тисячі громадян. Всі ці люди офіційно знаходяться у розшуку. Тому не треба дивуватися, коли когось з військовозобов’язаних зупинили на вулиці, перевірили по базі “Оберіг” і відразу примусово доставили до ТЦК. Бо від початку війни тих, хто отримав повістку, не прибув до нас  і думає, що його ніхто не буде шукати, дуже багато” — розповів Боднар.

Де зберігаються дані про військовозобов’язаних у розшуку

Такі люди відзначені спеціальною позначкою у системі “Оберіг”, як ті, що перебувають у розшуку. “Осіб, які є в цій базі, поліція має право примусово доставляти до ТЦК в порядку адміністративного затримання” — зазначив Боднар.

Окрім цього заступник начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування наголосив, що зараз поява до ТЦК за викликом — обов’язкова. Цей виклик ТЦК може здійснювати в будь-який спосіб. “Зараз у нас працює відео фіксація за допомогою бодікамер, відбувається складання протоколу про відмову від підписання і так далі. Ми маємо право сповіщати людину будь-яким доступним шляхом будь-де,” — розповів Боднар

Нагадаємо, у понеділок, 25 березня, десятки жінок у кількох місцях заблокували рух транспорту трасою Київ-Чоп. Протестувальниці заявили, що блокують дорогу як протест проти масової мобілізації в регіоні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності