• Головна
  • Україна
  • Протестуючи проти ТЦК та мобілізації десятки жінок перекрили міжнародну трасу на Закарпатті

Протестуючи проти ТЦК та мобілізації десятки жінок перекрили міжнародну трасу на Закарпатті

На Закарпатті десятки жінок перекрили трасу Київ-Чоп у протесті проти ТЦК та мобілізації

Рух перекрили на трасі Київ-Чоп в трьох місцях: в районі Мукачево, санаторію “Карпати” та у селі Ракошино

У понеділок, 25 березня, десятки жінок у кількох місцях заблокували рух транспорту трасою Київ-Чоп. Протестувальниці заявили, що блокують дорогу як протест проти масової мобілізації в регіоні. Відео з місця протесту опублікував у своєму Telegram-каналі журналіст Віталій Глагола.

Учасниці протестів називають методи мобілізації “терористичними“

Жінки безперервно ходять пішохідними переходами на трасі та не пропускають автомобілі. Рух транспорту перекрили на ділянках дороги в районі Мукачево, санаторію “Карпати” та у селі Ракошино. Жінки протестують проти мобілізації у регіоні. “Всі розуміють, що йде війна, потрібна мобілізація, боремося за незалежність і за найкраще життя для наших дітей. Але такі терористичні, бандитські методи мобілізації, коли у балаклавах просто б'ють та викрадають людей з вулиць — це неприпустимо“, — заявили організатори протестів.

Протестувальники чинять опір поліції

На місцях перекриття руху працюють правоохоронці. Вони намагаються звільнити трасу, проте протестувальниці відмовляються йти та чинять спротив. “Наразі в одній із локацій рух вже відновили, забезпечили проїзд для транспортних засобів. Відомості буде внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією ст. 279 Кримінального кодексу України (Блокування транспортних комунікацій)“, — повідомили журналісту Глаголі у поліції Закарпатської області. Наразі на офіційному сайті поліції інформації щодо протесту немає.

Ймовірно поліції уже вдалося встановити особу організаторки перекриття руху на трасі Київ-Чоп. Її та інших учасників протестів притягнуть до відповідальності. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у лютому в селі на Прикарпатті натовп жінок, які влаштували самовільний блокпост, побили жінку з дитиною, називаючи її “навідницею ТЦК” на чоловіків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності