• Головна
  • Україна
  • Прикордонники на Закарпатті врятували з Тиси двох втікачів

Прикордонники на Закарпатті врятували з Тиси двох втікачів

Фото ДПСУ

Охоронці кордону за день затримали 11 порушників, двох з яких довелось витягувати з річки, а ще одного — госпіталізувати з переломом ноги

Упродовж вівторка 5 березня, прикордонники Мукачівського району на Закарпатті зупинили дві групи порушників, які хотіли незаконно перетнути кордон поблизу Тиси. При цьому двоє втікачів ледь не втонули у річці, а ще один зламав ногу, коли намагався перелізти загороджувальний паркан. Про це повідомила Державна прикордонна служба в середу, 6 березня.

Спершу військовослужбовці відділу прикордонної служби «Тячів» Мукачівського загону виявили сімох чоловіків. Після вимоги зупинитися вони почали тікати, п’ятеро порушників стрибнули в річку. Проте троє з них, зрозумівши наскільки глибока річка і стрімка течія, повернулись і спробували заховатись у кущах. Двох інших чоловіків із річки витягли прикордонники. Ще двох порушників знайшли за допомогою безпілотника. Затримані втікачі є мешканцями Тернопільщини, Сумщини, Харківщини, Рівненщини та Київщини. Вони зізналися, що хотіли переправитись через Тису за кордон і заплатили за послуги переправникам від 4 до 8,5 тис. доларів США.

Також учора прикордонники затримали біля Тиси ще трьох чоловіків із Кіровоградщини, Київщини та Харківщини. Ще один мешканець Київщини, намагаючись перелізти через паркан, отримав травму. Прикордонники надали йому допомогу і відвезли у лікарню, де лікарі діагностували закритий перелом п’яткової кістки зі зміщенням.

На всіх порушників склали протоколи за спробу незаконного перетину державного кордону України. Ця стаття передбачає штраф від 3400 до 13600 грн або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб. Покарання порушникам призначатиме суд.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності