• Головна
  • Україна
  • Прикордонники затримали групу ухилянтів, обмотаних ізотермічною ковдрою

Прикордонники затримали групу ухилянтів, обмотаних ізотермічною ковдрою

Ухилянти намагалися сховатися від тепловізорів прикордонників, обмотавшись алюмінієвою фольгою, фото Державної прикордонної служби

Четверо ухилянтів обмоталися ізотермічною ковдрою, щоб їх не помітив тепловізор прикордонників

Прикордонники на Одещині затримали чотирьох чоловіків призовного віку під час спроби незаконно перетнути державний кордон. Чоловіки були обмотані ізотермічною ковдрою — алюмінієвою фольгою, щоб стати непомітними для тепловізора, повідомила в четвер, 29 лютого, Державна прикордонна служба.

Як сказано в повідомленні, ухилянтів затримали напередодні. Прикордонники зауважили, що до своєї подорожі порушники підготувалися ретельно: щоб не потрапити в поле зору тепловізора, вони вирішили обмотатися ізотермічною рятувальною ковдрою, яку закріпили на собі скотчем. Утім, прикордонники таки виявили чоловіків за допомогою інших технічних засобів.

Коли чоловіки помітили прикордонників, то почали втікати й не реагували на вимогу зупинитись. Тому для зупинки ухилянтів прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів.

Як сказано в повідомленні, затриманими виявилися жителі Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Сумської областей. Маршрут руху вони відшукали через різні інтернет-месенджери. За їхніми словами, за таку подорож чоловіки заплатили від трьох до восьми тисяч доларів.

Прикордонники склали на ухилянтів адмінпротоколи про за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України, а також за злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону. Подальші рішення щодо затриманих ухвалюватиме суд.

Як повідомляв LVIV.MEDIA, напередодні в Закарпатській області викрили двох ухилянтів, які нібито їхали ховати свою бабусю в одне з прикордонних сіл Закарпаття. Щоб виглядати переконливіше, чоловіки мали з собою вінки. Водночас коли прикордонники запитали, де жила їхня бабуся і як її звали, то ухилянти не змогли відповісти, а згодом зізналися, що хотіли потрапити в Румунію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності