• Головна
  • Україна
  • Прикордонники зупинили два мікроавтобуси з ухилянтами, які їхали в Угорщину

Прикордонники зупинили два мікроавтобуси з ухилянтами, які їхали в Угорщину

В мікроавтобусах перебували чоловіки з 11 областей, найбільше із Закарпаття та Львівщини, фото ДПСУ

Прикордонники заявили, що це рекордна кількість одночасно затриманих порушників на кордоні

Прикордонники зупинили неподалік кордону з Угорщиною два мікроавтобуси, водії яких намагалися перевезти 38 чоловіків, повідомила у п’ятницю, 9 лютого, Державна прикордонна служба України.

Як сказано в повідомленні, мікроавтобуси з чоловіками затримали увечері 8 лютого. За словами прикордонників, це рекордна за кількістю група порушників, затримана на кордоні під час повномасштабного вторгнення.

Група складалася з чоловіків — жителів 11 областей України. найбільше у ній було жителів Закарпаття — 12 людей, Львівщини — 6 чоловіків, Київщини — 5 чоловіків, решта — жителі Дніпропетровщини, Івано-Франківщини, Хмельниччини, Полтавщини, Запоріжжя, Херсонщини, Черкащини та Рівненщини. Водіями мікроавтобусів були закарпатці. За послуги з незаконного перетину кордону організатори отримали від своїх клієнтів від 4500 до 8500 доларів США.

Щодо виявлення у діях перевізників ознак злочину, передбаченого статтею «Незаконне переправлення осіб через державний кордон» Кримінального кодексу України, прикордонники повідомили співробітників поліції. Стосовно затриманих прикордонники склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене статтею «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» Кодексу України про адміністративні правопорушення, справи скеровано до суду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності